Ejer vi vores aktier i Danmark?

  1. Ifht. Udlån af aktier til shorting, så er det bestemt i den danske lov at brokerne i Danmark IKKE må låne vores aktier ud. Så vi er beskyttet imod udlån af vores aktier, men om det bliver overholdt aner jeg ikke. Har spurgt både Nordnet og Saxo, og begge to fortalte ovenstående.

  2. Det er korrekt at f.eks. Saxo ikke må låne dem ud. Men Saxo ejer ikke amerikanske aktier, de har blot en konto hos citibank som faktisk står som ejeren hos DTC. Og citibank kan gøre som de vil uden at Saxo ved noget som helst om det. DTC kan formentligt også snyde med tingene uden at citibank kan se det.

  3. Ja, du ejer dine aktier i DK. Hvis din broker går konkurs bliver dine danske aktier overført til VP Securitas

  4. Det store problem kommer først, når BofA eller Citibank er konkurs. Ja, du ejer stadig dine aktier. Nej, du kan desværre ikke komme til at sælge dem før om 6-12 mdr når konkursen er opgjort og andre har overtaget depotet 🤯🤯🤯

  5. Pas men en ting er sikkert de videre giver bare de informationer de får fra deres US broker. Spørger du indtil noget som er unikt eller kan verificeres så er det enten umuligt, tidskrævende, eller forbavsende tavt. Så det de faktisk videregiver er en sandhed med væsentlige modifikationer.

  6. Det afhænger hvor aktien kommer fra. Du er vældig fint beskyttet, hvis du som dansker køber danske aktier. Der er vist normalen, men der er muligt nogle lavpris brokers laver etellerandet idk.

  7. Ja, hos f.eks. Saxo og Nordea står aktierne i street-name, og ikke i dit navn. Ja du ejer dem, men de er ikke registreret i dit navn som ved DRS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Author: admin